Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИНТЕРВЈУ НЕНАД НЕШИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ДНС-а: НУДИМО НАРОДУ СРПСКЕ ПРОГРАМ РЕАЛАН И...

16 Август, 2020

Демократски народни савез је међу првима предао изборне листе у Централну изборну комисију, а лидер ДНС Ненад Нешић за „Insajder.in“ говори о очекивањима од локалних избора, кандидатима ДНС-а, као и програму који ДНС нуди...

 

INSAJDER.IN: Вас лично све више има у медијима, израсли сте у истинског лидера снажне партије. Колико рада и труда стоји иза свега тога?

НЕШИЋ: Наш народ каже “лежећи се врат не ломи”. Нема резултата без огромног и одговорног рада. Ауторитет је као имунитет, дуго се ствара, а лако губи. Настојим да све обавезе испуњавам максимално, половичност није моја одлика, а медијима је очигледно интересантно то што радим и прате моје активности.

 

INSAJDER.IN: Каква је основна карактеристика ДНС-ових листа за локалне изборе, када бисте оцјењивали оцјеном од 1 до 10, коју бисте оцјену дали листама ДНС?

НЕШИЋ: Све политичке партије, па и ДНС испит полажу пред истом комисијом- а то је народ, то су грађани Републике Српске. Само њихова оцјена је мјеродавна.

Нормално да вјерујем у људе који су на нашим листама. Вјерујем у њихово знање, стручност, посвећеност и жељу да раде у интересу свих људи. На њима је задатак да увјере своје суграђане да су достојни њиховог гласа и повјерења, да су они ти који највише могу допринијети побољшању квалитета живота.

 

INSAJDER.IN: У којим срединама ДНС очекује најбоље изборне резултате и зашто? У којим градовима би Ненад Нешић 15. новембра могао попити шампањац са ДНС-овим начелницима?

НЕШИЋ: Приједор је мјесто у којем се јасно види способност ДНС да на боље промијени услове у којима људи живе. У Приједору очекујем потврду резултата од стране грађана. У Приједору ћемо одбранити право Републике Српске на нормалну политику, без тешких ријечи и мјерену конкретним резултатима. У остатку Српске ћемо показати да је таква политика могућа и потребна. ДНС је партнер грађанима, а слуга ни једној политичкој  опцији.

Али од наших очекивања важнија су очекивања грађана. Нису ту грађани због нас и наших изборних резултата, већ ми због њих и њихових интереса. Није важно шта ћемо ми добити,  већ шта ће грађани добити нашим избором. Ми пред бираче излазимо са ставом - не гласате ви за нас, већ за себе.

 

INSAJDER.IN: Аналитичари процјењују да би ДНС на подручју сарајевско-романијске регије могао направити прави бум на изборима. Да ли су реалне њихове процјене?

НЕШИЋ: У разговору са људима из ове регије примјећујем да они цијене нашу искрену вољу да подједнако бринемо о свим крајевима Републике Српске. Људи из наших одбора у овом крају се труде да се покажу ђелима, да очисте паркове, посаде дрвеће, нађу се људима у невољи. Јер нама су људи важни. Поред тога из те регије смо и наш најмлађи посланик Александар Главаш и ја. Све то нам даје за право да очекујемо одличан резултат, а ријеч грађана је свакако последња.

 

INSAJDER.IN: Шта ће бити суштина програма који ће ДНС понудити народу Републике Српске? По чему ћете се разликовати од других партија?

НЕШИЋ: Бавимо се потребама људи, слушамо њихове сугестије, пратимо њихова очекивања! У времену економске кризе, о којој изгледа само ја покушавам да подигнем свијест, инсистираћемо прије свега на улагањима у инфраструктуру, водовод и канализацију како би запослили што више домаћих фирми и радника. Ја то радим свакога дана, ниједна плата или посао због мене и Путева РС нису каснили. Уз то, вријеме доказује да улагање у здравство не смије више никада бити трошак него залог за будућност. Свака средина има своје специфичности, различите су потребе од општине до општине. Ми сагледавамо шта је то што људима највише недостаје или смета и понудићемо рјешења. Реална и остварива! Локалне власти имају механизме да људима у многоме олакшају живот и ми ћемо инсистирати да се они користе. У буџетима општина и градова имате новца колико имате, суштина је како ћете с њим располагати.

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!