Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ОБРАДОВИЋ: МЛАДА ЕКИПА, ПУНА ЕНЕРГИЈЕ, ГАРАНТ НОВОГ УСПЈЕХА ДНС-a!

16 Август, 2020

Предсједник Општинског одбора ДНС Бањалука Боривој Обрадовић за "Insajder.in" говори о очекивањима од локалних избора, одборничкој листи у Бањалуци, као и програму који ДНС нуди...

 

INSAJDER.IN: Како теку припреме за предстојеће изборе, каква ће бити структура кандидата у погледу старосне доби, пола, нивоа образовања?

ОБРАДОВИЋ: ДНС листа у Бањалуци ће бити народна листа која је састављена од добрих и узорних комшија и она је огледало нашег града у погледу пола, старости и образовања. Само тако можемо схватити проблеме људи у граду и изаћи са рјешењима која су усмјерена на побољшање квалитета живота које сви наши људи заслужују. Припремама сам више него задовољан, обавили смо велики број разговора са грађанима и експертима из различитих области, окупили екипу људи која функционише као добро уигран тим па смо, и поред тешкоћа са којима се сусрећемо због епидемиолошке ситуације, све што је било неопходно да урадимо, урадили прије рока. Морам да искористим прилику да се захвалим свим мјесним одборима, ресорним одборима, старијим колегама у странци, организацијама жена, младих и пензионера захваљујући чијем ангажману смо данас спремни за изборе који долазе. Велико је задовољство и част бити предсједник тако вриједним и посвећеним људима и ја сам искрено поносан на оно што је данас бањалучки одбор ДНС-а.

 

INSAJDER.IN: На чему ће бити заснована ваша предизборна кампања, које су кључне поруке које ће те послати бирачима?

ОБРАДОВИЋ: Наша кампања ће бити усмјерена ка људима и њиховим конкретним проблемима. У условима глобалне пандемије сматрам да је брига за људе врхунска обавеза сваког ко жели да се бави политиком на било ком нивоу. У том смислу бавићемо се здрављем људи, животним стандардном, образовањем наше ђеце и стварањем институционалног оквира за укључивање што већег броја људи у процес доношења одлука битних за живот наших људи. Кроз партиципативну демократију треба да пружимо могућност људима који су изван политичких странака да својим знањем и приједлозима помогну заједници у којој живе. У том смислу већ смо разговарали са великим бројем грађана и кроз наше ресорне одборе дефинисали рјешења за проблем градског превоза, недостатка паркинга, школског спорта, недовољних капацитета за дјецу предшколског узраста, његовање историје града, развој туризма... 

 

INSAJDER.IN: У чему је основна предност кандидата ДНС над кандидатима осталих политицких партија у Вашој општини?

ОБРАДОВИЋ: У том што су то људи који живе са својим комшијама, знају њихове проблеме и разумију њихове снове, бриге и надања. Ми смо млада екипа која разумије да је за развој нашег града осим улагања у инфрструктурне објекте неопходно улагати у људе, јер наш град чине наши људи који су највећи развојни ресурс Бањалуке и цијеле Српске. Ово је посебно важно у условима великих миграција и економске кризе са којом се суочава цијели свијет.

 

INSAJDER.IN: Који је изборни циљ ДНС у вашој општини и колико је он реално остварљив?

ОБРАДОВИЋ: Наш циљ је да презентујемо свој програм, заинтересујемо што већи број људи да га заједно са нама дораде и да тако окупљени око идеја које значе бољи живот за сваког човјека у Бањалуци направимо резултат који је бољи од онога који смо имали прије четири године. На основу активности странке и рада кандидата на терену ја сам убијеђен да нас очекује наставак тренда раста ДНС без обзира на потресе унутар странке на које смо одговорили подмлађивањем руководства и енергијом која гарантује још један успјех Демократског народног савеза као странке коју чине људи који држе ријеч.

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!