Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЛОПАРЕ-НЕШИЋ-ПОПОВИЋ: У САОБРАЋАЈ ПУШТЕНА САНИРАНА ДИОНИЦА РЕГИОНАЛНОГ ПУТА У...

13 Август, 2020

Вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић  министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић свечано су данас у Пиперима код Лопара пустили у саобраћај дионицу регионалног пута Мачковац-Пипери, на којој је санирано девет клизишта, а за шта је издвојено 400.000 КМ.
 

Нешић је рекао да је извршилац радова било предузеће "Бијељина пут", док је средства у износу од 400.000 КМ обезбиједило предузећа "Путеви Републике Српске".
 

Он каже да су санацијом овог пута грађани овог краја добили модернију у безбједнију саобраћајницу.
 

"Наставићемо да радимо истим темпом и да санирамо сва клизишта у Републици Српској", рекао је Нешић и најавио даљу рехабилитацију пута Требиње-Љубиње, па даље Љубиње према ентитетској линији, као и пут Милићи-Власеница и Добој-Шешлије-Модрича.
 

Када је ријеч о Бијељини и Угљевику, рекао је Нешић, биће урађена пасарела, пут Вршани-Бијељина и обилазница око Угљевика.
 

Он је навео да је предузеће "Путеви Републике Српске" добило позитиван ревизорски извјештај након 11 година, у коме се јасно каже да су сва средства утрошена у складу са законом.
 

Поповић је рекао да у општини Лопаре није добро стање у вези са путном мрежом, као и многим другим инфраструктурним пројектима, те да су у овом подручју неопходна улагања у рехабилитацију путне мреже.
 

Он је рекао да је предузеће "Путеви Републике Српске", уз подршку ресорног министарства, санирало овај пут који је оштећен због клизишта и поплава 2014. године и додатно је оштетио и онако лошу инфраструктуру.
 

Поповић је оцијенио да предузеће "Путеви Републике Српске" реагује тамо гдје је најнеопходније и изналази значајна средстства како би санирало посљедице поплава, те редовно одржавало регионалне и магистралне путеве.
 

"На почетку дионице пута Мачковац-Пипери и даље су постоје посљедице поплава и клизишта из 2014. године и неопходна су додатна улагања да се би грађанима мајевичког краја живот учинио лакшим када је ријеч о комуникацији", рекао је Поповић новинарима.
 

Он је најавио да ће у наредном периоду "Путеви Републике Српске" и Министарство саобраћаја и везе "имати сензибилитета за потребе грађана овог подручја".
 

"Овде је санирано девет клизишта, а највећи и најзахтјевнији је пут Мачковац-Пипери који смо завршили на радост мјештана овог краја", додао је Поповић.
 

Један од иницијатора пројекта санације пута Мачковац-Пипери и доскорашњи замјеник начелника Лопара Срећко Илић захвалио је "Путевима Републике Српске" и ресорном министарству на успјешно завршеном пројекту на радост грађана овог дијела мајевичке општине.
 

"Успостављена је боља путна комуникација мјештана овог краја са центром општине, а што доприноси бољим условима живота", рекао је Илић.

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!