Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЗВАНИЧНО ПУШТЕНА У САОБРАЋАЈ КРУЖНА РАСКРСНИЦА КОД "ЛЕСНИНЕ"

21 Јул, 2020

У Бањалуци је данас званично пуштена у саобраћај новоизграђена кружна раскрсница код "Леснине" у коју је уложено 1,3 милиона КМ.

 

Кружна раскрсница код "Леснине" је једанаеста изграђена у посљедње три године у Бањалуци, а пројекат је реализован у сарадњи града Бањалука и предузећа "Путеви Републике Српске".
 

Новоизграђени кружни ток на Источном транзиту данас су посјетили вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.
 

"Бањалука не смије да заостаје за осталим главним градовима у региону и зато све више пажње поклањамо путној инфраструктури", рекао је Нешић.
 

Он је навео да је у кружни ток код "Леснине" уложено 1,3 милиона КМ, да су радови повјерени домаћој фирми "Нискоградња" из Лакташа и да су били запослени људи из Републике Српске.
 

"Свим нашим пројектима унапређујемо путну комуникацију и саобраћајну инфраструктура, те бранимо радна мјеста, што сматрамо за највећи успјех данас када многи људи у свијету остају без радних мјеста", рекао је Нешић.
 

Он је најавио изградњу Улице Ивана Горана Ковачића, истичући да је 13. јула расписан тендер за одабир најповољнијег извођача који је отворен до 28. јула, те да се очекује да се у изградњу уђе до половине августа.
 

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се настављају велики послови у Бањалуци у склопу пројекта "Бањалука се гради".
 

"Сада од кружног тока код `Центрума`, значи од Западног транзита са завршеном Улицом Ивана Горана Ковачића за коју требамо ускоро добити извођача, преко овог кружног тока до новог моста на локацији `Зеленог моста` имамо пет кружних раскрсница спојени Источни транзит, бициклистичке и пјешачке стазе – једну некада планирану обилазницу, а данас практично градску авенију", рекао је Радојичић.
 

Он је нагласио да је ова раскрсница једна од најфреквентнијих у Бањалуци, гдје дневно прође 1.100 аутобуса градског и приградског превоза, те захвалио "Путевима Републике Српске" на сарадњи.

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!