Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЗВАНИЧНО ПУШТЕНА У САОБРАЋАЈ КРУЖНА РАСКРСНИЦА КОД "ЛЕСНИНЕ"

21 Јул, 2020

У Бањалуци је данас званично пуштена у саобраћај новоизграђена кружна раскрсница код "Леснине" у коју је уложено 1,3 милиона КМ.

 

Кружна раскрсница код "Леснине" је једанаеста изграђена у посљедње три године у Бањалуци, а пројекат је реализован у сарадњи града Бањалука и предузећа "Путеви Републике Српске".
 

Новоизграђени кружни ток на Источном транзиту данас су посјетили вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.
 

"Бањалука не смије да заостаје за осталим главним градовима у региону и зато све више пажње поклањамо путној инфраструктури", рекао је Нешић.
 

Он је навео да је у кружни ток код "Леснине" уложено 1,3 милиона КМ, да су радови повјерени домаћој фирми "Нискоградња" из Лакташа и да су били запослени људи из Републике Српске.
 

"Свим нашим пројектима унапређујемо путну комуникацију и саобраћајну инфраструктура, те бранимо радна мјеста, што сматрамо за највећи успјех данас када многи људи у свијету остају без радних мјеста", рекао је Нешић.
 

Он је најавио изградњу Улице Ивана Горана Ковачића, истичући да је 13. јула расписан тендер за одабир најповољнијег извођача који је отворен до 28. јула, те да се очекује да се у изградњу уђе до половине августа.
 

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се настављају велики послови у Бањалуци у склопу пројекта "Бањалука се гради".
 

"Сада од кружног тока код `Центрума`, значи од Западног транзита са завршеном Улицом Ивана Горана Ковачића за коју требамо ускоро добити извођача, преко овог кружног тока до новог моста на локацији `Зеленог моста` имамо пет кружних раскрсница спојени Источни транзит, бициклистичке и пјешачке стазе – једну некада планирану обилазницу, а данас практично градску авенију", рекао је Радојичић.
 

Он је нагласио да је ова раскрсница једна од најфреквентнијих у Бањалуци, гдје дневно прође 1.100 аутобуса градског и приградског превоза, те захвалио "Путевима Републике Српске" на сарадњи.

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!