Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЦ-ЛУЧИЋ: У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ ИЗГРАДЊА ЗГРАДЕ СА 15 СТАНОВА

17 Јул, 2020

Mинистар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић потврдио је данас да су у Козарској Дубици, у оквиру пројекта ЦЕБ два, у завршној фази радови на изградњи стамбеног објекта са 15 станова.

 

Лучић је, након састанка са начелником општине Козарска Дубица Раденком Рељићем и општинским званичницима, рекао да се реализацијом тог пројекта затварају колективни центри у тој општини. 

 

"Разговарали смо и о видовима помоћи вјерским заједницама и министарство ће додијелити помоћ од 3.000 КМ и православној и исламској вјерској заједници у Козарској Дубици", рекао је Лучић новинарима. 

 

Он је нагласио да ће у будућности више сарађивати са општином Козарска Дубица у смислу реализације договорених пројеката. 

 

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац захвалио је Лучићу на посјети општини Козарска Дубица, током које је обишао и "Спомен-подручје Доња Градина". 

 

"Сматрам да сваки званичник са нивоа Републике Српске и БиХ, који дође у Козарску Дубицу, треба да оде у Доњу Градин"“, рекао је новинарима Бањац. 

 

Бањац је прецизирао да је суштина посјете Лучића Козарској Дубици будућа реализација пројекта изградње зграде за социјалне категорије, са 35 стамбених јединица, а да се реализација тог пројекта очекује током наредне двије године.

 

"Ријеч је о средставима која долазе из међународне заједнице, а јако нам је значајна подршка министра Лучића, републичког Секретаријата за избјегла и расељена лица и Владе Републике Српске", рекао је Бањац. 

 

Он је додао да је током данашњег састанка договорена и помоћ вјерским заједницама у Козарској Дубици, те други видови помоћи и у тој области. 

 

"Кандидовали смо већ ове године пројекте уређења инфраструктуре, односно асфалтирања улица у избјегличком насељу `Петар Пеција`, и мислим да ће ти пројекти, као и претходних неколико година, бити успјешно реализовани и ове године", рекао је Бањац. 

 

Он је нагласио да због тешке финансијске ситуације Козарска Дубица мора да користи све могућности које нуде пројекти и видови помоћи са различитих нивоа власти и оцијенио да руководство општине на челу са начелником Рељићем то успјешно чини. 

 

Рељић је рекао да је током састанка информисан о могућностима реализације пројеката из надлежности Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара, захваљујући којем је у Козарској Дубици изграђена стамбена зграда за 15 лица из избјегличке категорије. 

 

"Надам се да ћемо усељавања вршити већ почетком јесени", рекао је Рељић и нагласио да захвалност у реализацији тог пројекта општина дугује и Бањцу. 

НЕШИЋ: ДЕКЛАРАЦИЈА КРАЈ НАДАЊА ДА ЋЕ ПОНИШТИТИ ИДЕНТИТЕТ СРП...

Демократски народни савез (ДНС) изражава пуну...

23 Јул, 2024
НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!