Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ФТВ-ДНЕВНИК 3-НЕШИЋ: НИСАМ ЧОВЈЕК СУКОБА, НИКАДА НИСАМ ЖЕЛИО БИТИ ДИО ПРОБЛЕМА,...

8 Јул, 2020

„Нисам човјек сукоба, никад нисам желио да будем дио проблема, него дио рјешења. Сматрам да Министарство безбједности припада бошњачком народу и за нас је прихватљиво да дође онај који је представник тог народа и прође све безбједносне провјере и провјере ЦИК-а. Није нам проблем да подржимо такав приједлог“, рекао је предсједник Демократског народног савеза Ненад Нешић у синоћној емисији „Дневник 3“ Федералне телевизије.

 

Када је у питању усвајање буџета, Нешић истиче да је неопходно да буџет буде што прије усвојен како би Босна и Херцеговина и њене институције могли нормално да функционишу.

 

„Није нормално да Босна и Херцеговина буде једина земља на свијету која нема буџет, да је изборни процес доведен у питање, да запослени у државним институцијама страхују да ли ће добити плату те да је угрожена реализација међународних обавеза. Демократски народни савез својим посланичким капацитетом не може да утиче на доношење буџета и питање је за водеће структуре зашто још није усвојен буџет”, рекао је Нешић.

 

Он каже да ДНС има одређене примједбе што се буџета тиче, да мисли да је расподјела по појединим позицијама могла и требала бити другачија, али, такође сматра да је бољи и донекле мањкав буџет, него да немамо никакав.

 

На питање да ли ће доћи до нормалног одржавање избора, Нешић каже да ће доћи до одлагања избора, и да ће највјероватније бити 13. децембра.

 

„Демократском народном савезу одговара да се избори врате у законски рок.  Овим помијерањем избора за новембар прекршен је изборни закон јер је овим Законом предвиђено одлагање избора  до 30 дана на одређеним бирачким мјестима“, истиче Нешић.

 

Што се тиче ЦИК-а, Нешић каже да је став Демократског народног савеза да ЦИК треба да буде деполитизован.

 

„ДНС никада није имао свог човјека у ЦИК-у. Очигледно да је по сриједи борба ко ће имати утицај на ову институцију, а ми у тој борби не учествујемо. ДНС како му име каже вјерује у народ и демократију. Посао ЦИК је да обезбиједи слободну вољу народа да бира најбоље за себе. Зашто је питање око ЦИК сада толико актуелно можда је боље постављати онима који на њему толико инсистирају, можда знају нешто што ја не знам о улози ЦИК. ДНС се узда у себе, идеје, чланове и слободан народ”, рекао је Нешић.

 

Коментаришући раст броја обољелих од Короне вируса, Нешић каже да је очигледно да смо прије времена скинули мјере и да се ситуација погоршава и сваки дан је све више заражених.

 

„Корона вирус је ранио нашу земљу и утиче на развој Босне и Херцеговине“, тврди Нешић.

 

Што се тиче резултата избора у Републици Хрватској, Нешић их је само констатовао и честитао изборним побједницима.

 

„Када је у питању  Трговска Гора, постоји реалан страх грађана тог подручја да ако Хрватска у дјело спроведе своју идеју да ће живот стати и да ће бити затровано плодно земљиште и да тај један пројекат може бити крај за десетине других само у области туризма. Нама пријети опасност да нас млади напусте, не само у том крају, него у цијелој држави и морамо учинити све да се одговорно поставимо према засипању њихових живота нуклеарним отпадом”, каже Нешић, додајући да нико није остао имун на љепоте Уне и тог краја!

 

Става је да морамо бити максимално одлучни да спријечимо егзодус људи из тог краја. Ако није могуће постићи договор билатерално, онда треба покренути спор пред међународним институцијама!

 

Емисију можете погледати у рубрици Press Clipping!

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
Нешић: Jа радим свој посао, Шмит покушава да ради оно за шта...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

4 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!