Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ МИНИСТАРСТВА САОБРАЋАЈА И ВЕЗА РС И КОМПАНИЈЕ М:ТЕЛ

2 Јул, 2020

Компанија м:тел била је домаћин састанка, који је уприличен данас у просторијама ове компаније у Бањалуци.

 

На састанку, којем су присуствовали генерални директор компаније м:тел Марко Лопичић и министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић, размијењене су актуелне информације и договорен наставак сарадње у области од интереса како за компанију м:тел, тако и за ово министарство.

 

Министарство саобраћаја и веза РС и компанија м:тел вишедеценијски су добри партнери када је у питању сарадња у области телекомуникација. На састанку, који је уприличен поводом размјене актуелних инфромација, разматрано је, између осталог, и тренутно стање у области телекомуникација, али и привреде уопште, које је проузроковано пандемијом вируса корона.

 

Једна од тема овог састанка су била и актуелна питања која се тичу пословања телеком оператера, а која ће бити постављена пред Савјет министара БиХ, попут анализе тржишта у смислу смањења накнаде за коришћење радиофреквентог спектра. Овај потез би ублажио финансијска оптерећења оператера у условима пада прихода због новонастале ситуације  узроковане пандемијом, која је оставила негативан печат на комплетну привреду, те на финансијски систем како у свијету тако и код нас.

 

Такође, на састанку је разговарано и о важним питањима која се тичу Стратегије развоја широкопојасног приступа у РС и БиХ, а која има за циљ да убрза развој информационо комуникационих технологија, те широкопојасне инфраструктуре и приступа интернету великих брзина.

 

Генерални директор компаније м:тел Марко Лопичић је овом приликом информисао министра Поповића о иницијативи која ће бити упућена Министарству саобраћаја и веза, а у вези с висином таксе за полагање телекомуникационе инфраструктуре у путном појасу.

 

Колико је важно да се његује добра пракса сарадње Министарства саобраћаја и веза и компанија попут м:тел-а, говори и чињеница да је до сада ова сарадња изњедрила мноштво одличних резултата и реализованих пројеката забиљежених у области телекомуникација у посљедњим годинама, сагласили су се учесници овог састанка.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!