Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ГЛИГОРИЋ: СВЕСТИ НА НУЛУ БРОЈ РАДНИКА КОЈИ НЕ БИ БИЛИ ОБУХВАЋЕНИ УГОВОРОМ

3 Јун, 2020

Генерални директор "Жељезница" Републике Српске Славко Глигорић рекао је данас да је процес организационог и финансијског реструктурисања компаније мало успорен због посљедица епидемије вируса корона, али да се и даље одвија, те да се предузимају активности да се током систематизације број радника који не би били обухваћени уговором, сведе на нулу, с обзиром на то да је на "Жељезницима" запослено око 320 радника са смањеном радном споспобношћу.

 

Он је најавио да ће се радницима са смањеном радном споспобношћу пронаћи одговарајуће радно мјесто, а питање ратних војних инвалида биће рјешавано са ресорним министарством, уз могућност да се докупи дио њиховог радног стажа.
 

Глигорић је након састанка са министром саобраћаја и веза Српске Ђорђом Поповићем и три репрезентатива синдиката који дјелују у "Жељезницима", рекао новинарима да је став Управе, који подржава и ресорно минстарство уз препоруке консултантске куће "Дилојт" /Deloitte/ да се гледају најприхватљивији модели организационог реструктурисања, с обзиром да су једна од најмањих жељезница у Европи.
 

Он је истакао да организациони модел још није дефинисан, али да ће се ићи на чвршћи модел од холдинга.
 

Према његовим ријечима, данашњи састанак са представницима три репрезентативна синдиката је прошао конструктивно, с обзиром да су однедавно укључени у процес реструктурисања ове компаније.
 

Коментаришући питање процеса јавне набавке алата коју је добила добојска фирма "Саша трејд", Глигорић је рекао да је процес одрађен по закону и да није упознат о евентуалним неправилностима.
 

Предсједник Синидиката жељезничара Јеленко Добраш оцијенио је да је данашњи састанак са Поповићем и Управом "Жељезница Републике Српске" прошао конструктивно.
 

У оквиру "Жељезнице Републике Српске" дјелују три репрезентативна синдиката и то Синдикат жељезничара, Самостални синдикат машиновођа и Самостални синдикат саобраћајно-транспортне дјелатности, а поред њих дјелују још Самостални синдикат одржавања шинских возила, Синдикат радника инфраструктуре Добој, Синдикат радника инфраструктуре Бањалука, Синдикат машиновођа Бањалука, те Независни синдикат жељезничара Републике Српске. 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!