Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

АТВ-НЕШИЋ: ИЗБОРОМ ЛУЧИЋА ЗА МИНИСТРА КОМПЛЕТИРАН САВЈЕТ МИНИСТАРА

19 Мај, 2020

 „Избором Милоша Лучића, прекинута је сага која је трајала скоро шест мјесеци, у вези са избором министра и тиме је коначно комплетиран Савјет министара“, рекао је предсједник Демократског народног савеза Ненад Нешић, на самом почетку гостовања у емисији „Тема Дана“ на Алтернативној телевизији.

 

„Иако је предложен господин Божовић који је прошао све провјере, није одговарао вјероватно зато што добро познаје ситуацију у том министарству и жељели су на сваки начин да га елиминишу, да сакрију неке ствари које су се дешавале у претходном периоду“, нагласио је Нешић.

 

 „Прије избора Лучића за министра, медији `Слободна Босна` објавио је занимљив текст у коме каже да је један од актуелних министара, завршио Средњу Техничку школу у Иванграду, коју је завршавао пуних седам година, иако се у ту школу иде три године и некоме то тада није сметало“, истакао је Нешић и додао да Лучић није рекао да је у том периоду био озбиљно болестан, што је један од разлога што је понављао тај разред.

 

Он каже да, поред свих проблема, Лучић је успио изградити банкарску каријеру, јер немамо сви срећу да потичемо из имућних породица, па да нас породице могу школовати.

 

„ДНС је плејада младих људи, странка са најмлађим руководством, као у БиХ, тако у Републици Српској, најмлађи сам предсједник парламентарне политичке партије и самим тиме некоме не одговара, да неко заузме позицију коју они желе и за којом вапе“, каже Нешић.

 

Нешић се осврнуо и на рад Представничког дома у предходној години, који је како каже, био  блокиран због многих разлога на шта је, између осталог, утицала и пандемија вируса корона, као и штетне одлуке Уставног Суда БиХ по интересе Републике Српске, што је у глобалу успорило рад Парлемента.

 

Коментаришући приједлог закона о избору судија Уставног Суда БиХ, Нешић је објаснио да није логично да се у највећој судској установи налазе људи који не задовољавају општи критеријум, а то јесте да су држављани БиХ. Тим путем апеловао је на савјест представника СДС-а и ПДП-а да покушају да причају, како каже, „једним гласом и једним језиком“ у Парламенту БиХ, јер само то може донијети добро Републици Српској.

 

Он је нагласио да је, такође, упутио иницијативу за укидање комисије за концесије како бисмо, на тај начин прекинули одлив становништва из БиХ.

 

Осврћући се на ситуацију у ДНС-у, Нешић је рекао да је ситуација стабилна, без турбуленција и све одлуке се доносе једногласно. Нагласио је да је видљив раст Демократског народног савеза и да ће се на локалним изборима показати снага ДНС-а.

 

Што се тиче рада предузеће ЈП „Путеви Републике Српске“, Нешић је истакао да је предузеће и за вријеме Ковида 19 радило у пуном капацитету и да ће у том смијеру и наставити.        

 

“Ради се широм Републике Српске, иако погођени пандемијом, са значајно смањеним приходима. Нисмо одустали од наших циљева, а то је да од Новог Града до Требиња будемо једно велико градилиште што се тиче путне инфраструктуре у Републици Српској“, рекао је Нешић.  

Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
НЕШИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА, КАО И СВЕТИ СТЕФАН, УПИСАНА У ВЈЕЧН...

Свим грађанима Републике Српске честитам 9....

8 Јануар, 2024
Нешић реизабран за предсједника ДНС: Остајемо на патриотском...

Ненад Нешић реизабран је за предсједника...

25 Децембар, 2023
Бања Лука: Изборна скупштина ДНС-а у недјељу (24.12.2023.)...

Изборна скупштина Демократског народног савеза...

22 Децембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!