Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ШАМАЦ-ПОПОВИЋ-НЕШИЋ: РАЗГОВАРАНО О УНАПРЕЂЕЊУ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

7 Мај, 2020

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и директор предузећа "Путеви Српске" Ненад Нешић разговарали су данас са начелником општине Шамац Ђорђем Милићевићем о унапређењу путне инфраструкутре.

 

Поповић је рекао новинарима да је ово био један у низу планираних састанака са представницима локалних власти широм Републике Српске, како би се сагледале потребе и утврдило на који начин Влада може помоћи да се унаприједи саобраћајна инфраструктура и повећа безбједност.

 

Он је навео да Влада Српске дуже вријеме води разговоре о реконструикцији пруге Шамац-Рјечица, дужине 97 километара, чиме би се знатно унаприједио и жељезнички саобраћај.

 

Нешић је рекао да су се на данашњем састанку упознали о проблемима са којим се сусреће општина Шамац, а односе се на путну инфраструктуре која је надлежности предузећа "Путеви Републике Српске".

 

Према његовим ријечима, договорено је да се у наредном периоду наставе састанци како би се пронашао најбољи начин за унапређење путне инфраструктуре у овој општини.

 

"Упознали су нас са проблемима које имају са заштитним оградама на регионалном путу. Наши инжењери ће у наредној седмици изаћи на терен и проблем ће бити ријешен", навео је он.

 

Нешић је додао да ће у року од 15 дана бити дефинисано шта је приоритет општине Шамац, а у надлежности "Путева Српске" и да ће настојати да уврсте у будуће активности предузећа рјешавање тих проблема, с циљем стварања безбједнијег, бржег и ефикаснијег саобраћаја кроз Шамац.

 

Начелник општине Милићевић изразио је задовољство сарадњом са ресорним министарством и предузећем "Путеви Републике Српске" у протекле двије године и нагласио да су данас првенствено разговарали о одређеним потребама везаним за путну инфраструктуру која је у надлежности "Путева Српске", а тиче се регионалног пута Шамац–Лончари.

 

Милићевић је нагласио да је на састанку разговарано и о одређеним проблемима који се односе на жељезнички саобраћај и пружне прелазе, који су у врло лошем стању, те да се увјерио у спремност ресорног министарства да помогне санацију пружног прелаза на улазу са граничног прелаза.

 

Састанку су присуствовали и потпредсједник, генерални секретар, шеф Клуба посланика ДНС-а у НС РС Дарко Бањац и посланик ДНС-а у Народној скупштини РС Дико Цвијетиновић.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!