Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ-ПОПОВИЋ: ЗАВРШЕТАК РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ ДИОНИЦЕ ЧАТРЊА-ГРАДИШКА У НАРЕДНИХ 45...

23 Април, 2020

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић посјетили су данас мјесто извођења радова на рехабилитацији дијела магистралног пута М 14.1, на дионици Чатрња-Градишка, који би требало да буду завршени у наредних 45 дана.

 

Нешић је навео да је ријеч о потпуној рехабилитацији магистралног пута дужине 1.200 и ширине шест метара, наводећи да вриједност радова, које изводи "Нискоградња" из Лакташа, износи 935.000 КМ.

 

"Добићемо потпуно нов, безбједнији, бржи и квалитетнији магистрални пут, а `Путеви Српске` ће у наредном периоду у оквиру редовног одржавања уложити средства у даљу санацију овог магистралног пута", рекао је Нешић, који очекује да ће радови бити завршени у наредних 45 дана.

 

Он је додао да радове из властитих средстава финансира предузеће "Путеви Републике Српске", које је расписало тендер за кредит од 200 милиона марака.

 

"Очекујемо завршетак тендерске процедуре 8. маја, када ћемо видјети да ли имамо та средства. Пандемија вируса корона је утицала на прилично смањење прихода, али руководство предузећа, у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза и Владом Републике Српске, води рачуна о финансирању свих пројеката. Сматрам да ћемо у овој години покренути много више пројеката него лани", навео је Нешић.

 

Поповић је истакао да је ријеч о реконструкцији значајног пута за Републику Српску, који би у наредној фази требало да буде повезан са новим царинским терминалом.

 

"Ово ће сигурно бити савремена саобраћајница која неће заостајати за сличним у развијеним земљама", нагласио је Поповић.

 

Он је навео да је на подручју Градишке предвиђена изградња три кружне раскрснице, те други пројекти чији је циљ да обезбиједе квалитетније, брже и безбједније одвијање саобраћаја.

 

"С обзиром на географски положај, Градишци ће бити посвећена додатна пажња у рјешавању саобраћајних и инфраструктурних питања", додао је Поповић.

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!