Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ТВ ОСМ ПАЛЕ-НЕШИЋ: КОАЛИЦИЈА СДА-СДС-ПДП ИДАЉЕ НА СЦЕНИ!

12 Март, 2020

''У Парламенту БиХ формирана је нова већина. Очигледно је да коалиција СДА-СДС-ПДП никада није престала функционисати, што се показало избором чланова ЦИК-а на приједлог Драгана Мактића који је постао портпарол СДА.

 

Ово што се тренутно дешава нећемо толерисати и у наредном периоду ћемо се опредијелити око будућих корака'', истакао је предсједник ДНС-а Ненад Нешић , у емисији ''Лице нације'' ОСМ телевизије,  поводом избора нових чланова Централне изборне комисије које су изабрали посланици СДА, СДС, ПДП, СДП и ДФ.

 

На питање новинарке да ли би напустили сједницу да су изабрани нови чланови испред СНСД и ДНС, Нешић је одговорио да ''ДНС није у Сарајеву ради функција и фотеља, него првенствено да заштити српске националне интересе и интересе Републике Српске''.

 

''Очигледно је да се ради о некоректном односу СДА који наставља да функционише са СДС и ПДП. Млађан Божовић никада није изабран за министра иако је прошао све законске провјере, а нико не жели да нам каже прави разлог и шта је проблем. Тражили су од нас да господин Сенад Братић поново буде потпредсједник НС РС и да ми подржимо избор потпредсједника Федерације БиХ из реда српског народа. Ми то нисмо прихватили јер нам не треба лажни Србин, него Србин који долази из српског корпуса'', нагласио је Нешић.   

 

Он је подсјетио да се оспоравају и друга именовања попут оног директора СИПА те да је ''очигледно да се ради о неким закулисним радњама СДА у чему им помоћ пружају СДС и ПДП''.

 

''Дрина неће дијелити Србе!''

Лидер ДНС-а Ненад Нешић, у интервју ОСМ-у, нагласио је да је  ДНС  једина странка у Републици Српској која никада није гласала за пренос надлежности. То нису ни СДС ни СНСД, оцијенио је.

 

''Ми смо једина странка која није гласала за укидање Војске Републике Српске и то треба рећи народу, јер смо заиста странка која штити национална интересе Републике Српске, без обзира с ким смо у коалицији'', нагласио је Нешић.

 

Говорећи о ''Програму рефоми'', в.д. предсједника ДНС-а је истакао да Дрина више никада не може бити границаизмеђу српског народа и да је став странке јасан:''Не у НАТО без Србије!'' Кључно је, према његовом мишљењу, да у документу пише да он не прејудицира чланство у НАТО-у.

 

''ДНС није привјесак ниједне политичке опције, ни СНСД-а ни СДА ни СДС-а, него је партија отворена за сарадњу са свима'', поручио је в.д. предсједника ДНС-а Ненад Нешић.

 

ДНС је спреман да сарађује са свима, објаснио је, уколико ће то побољшати положај Републике Српске и економску ситуацију, и ДНС занима само просперитет Републике Српске!

 

Велика подршка кандидатури је морална обавеза!

Одговарајући на питање новинарке о припремама за Изборну скупштину, в.д. предсједника, који је и кандидат за предсједника ДНС-а, изразио је задовољство током припремног периода и истакао да је захвалан јер је добио подршку преко 50 општинских и градских одбора, међу којима су и највећи градски одбори попут оних у Приједору, Бања Луци, Бијељини итд.

 

''То је за мене прије свега једна велика морална обавеза, али и показатељ јединства у ДНС-у. Видјели сте шта се дешавало у СДС-у који је имао два кандидата, што је оставило могућност разбијања странке које се управо дешава. Када добијете подршку Приједора након свих оних медијских натписа, то показује снагу ДНС-а'', казао је Нешић.

 

Предсједник ДНС-а је поновио да се ''прави фама око иступања бившег предсједника Марка Павића из ДНС-а'', подсјећајући да он није иступио из ДНС-а него само поднио неопозиву оставку на мјесто предсједника и јасно је образложио здравственим разлозима. Улогу господина Павића у стварању, развоју ДНС-а и одличном резултату, подвукао је, нико не може занемарити.

 

Коментаришући иступање Милана Радовића из ДНС-а, Ненад Нешић је врло отворено признао да је Радовићу више пута нудио да он буде предсједник ДНС-а, али да он то није хтио или могао из њему знаног разлога.

 

''Најмање пет пута сам му нудио да буде предсједник јер ја имам сувише обавеза као парламентарац и дикектор ЈП ''Путеви РС''. Осим тога био сам потпредсједник ДНС-а, можда и један од најактивнијих потпредсједника, тако да ми је функција предсједника била велика додатна обавеза. Сматрао сам да господин Радовић сасвим адекватно може обављати функцију предсједника, али који су његови разлози што то није желио то само он зна и то је питање за њега.'', казао је Нешић.

 

Радовићу је пожелио сваку личну, породичну и пословну срећу, рекавши да је био затечен његовом оставком.

 

Нешић је истакао да ДНС тренутно у цијелој БиХ има најмлађе руководство и да то треба бити порука и осталим политичким опцијама да је вријеме за нову гарнитуру.

 

За Чубриловића нема оправдања!

Говорећи о дешавањима у Народној скупштини, в.д. предсједника ДНС-а је оцијенио да предсједник НС РС Недељко Чубриловић није смио дозволити оно што се десило у НС РС са послаником Драшком Станивуковићем и министром Драганом Лукачем.

 

''Он мора чувати дигнитет Народне скупштине. Како је посланик дошао са свог мјеста до говорнице? Морао је неко реаговати, а тај неко је предсједник НС РС. Видјели смо махање заставицаа НАТО пакта, а то је задње што се смије десити у НС РС. Ко је крив, него први човјек!?'', сматра Ненад Нешић.

 

То што је предсједник НС РС био једини лидер који се није обратио посланицима када је доношена једна од важнијих одлука поводом дјеловања Уставног суда БиХ и опстанка Републике Српске, према његовим ријечима, нема оправдања!

 

''Господин Чубриловић је на састанку политичких лидера и Колегијума НС РС сасвим нормално и весело функционисао, али када је требало да се изјасни по питању закључака то је избјегао. Питање за њега је да ли је то избјегао јер се уплашио санкционисања.'', казао је Нешић и поручио да ''једва чека изборе да види снагу Демоса који је узео мандате ДНС-а''.

 

Демос су, истако је, формирали губитници, и то илустровао чињеницом да је Милан Радовић у Бања Луци имао више гласова од Чубриловића, Поповић више од Дакића у Бијељини, а Главаш од Станишића у Источном Сарајеву.

 

О Јахорини и Палама

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић подржао је руководство ОЦ Јахорина на челу са Недељком Елеком, тврдећи да је Јахорина постала препознатљив туристички центар захваљујући Елеку.

 

''Подржавам господина Елека што не жели да се од Јахорине направи Бјелашница, да ничу зграде како ко хоће и да до парцела долазе криминалци, тајкуни и породица. Приоритет општине Пале треба да буде да развијају Пале, да туристи који дођу на Јахорину не иду увече у федерално Сарајево. Зар не би било нормално да се на Палама изграде хотели са свим садржајима, када ћемо имати гондолу, и онда туристи да буду овдје, гондолом иду на скијање и увече новац опет троше на Палама'', констатовао је Нешић.

 

Он је додао да је лоша и путна инфраструктура на подручју Пала и да је ЈП ''Путеви РС'' донијело одлуку да на подручју Пала уради бројне пројекте, укључујући и рехабилитацију пута од Пала до Јахорине. ''Путеви'' су, према његовим ријечима, у овој години планирали и два кружна тока у Палама и за исте обезбиједили средства.

 

''Поражавајуће је да господин Бошко Југовић за четири године није осјетио потребу да дође у ''Путеве РС'' и нешто затражи, предложи неки пројкат, за разлику од начелника општине Источно Ново Сарајево Љубише Ћосића'', рекао је Нешић.

 

Он је најавио и рехабилитацију пута на Требевићу око Бруса, како би се повезали Брус и Јахорина.

 

Нешић је посебно нагласио да је прије четири године он био иницијатор подршке ДНС-а начелнику Пала Бошку Југовићу који је тада побиједио захваљујући гласовима ДНС-а.

 

''Увијек ме занимало шта је разлог мржње господина Југовића према ДНС-у и Ненаду Нешићу!? Он је начелник свих грађана'', запитао је Нешић.

 

Поздрављајући иницијативу ДНС-а у СО Пале да се преиспитају дипломе запослених у јавној управи, Ненад Нешић је позвао и остале да је подрже.

 

''Какву поруку шаљемо образованим, младим, паметним људима са директорима иза чијих диплома стоји 30.000 КМ, а датум дипломирања 30.фебруар.Они немају школске и студентске другове, не знају шта је бруцошка вече и бруцош.'', упитао је в.д. предсједника ДНС-а.

 

Одговарајући на питање новинарке о апарату који су ''Путеви РС'' донирали болници ''Србија'', Нешић је нагласио да га је јако погодило писање медија о свему јер је имао само добре намјере.

 

Он је показао захтјев болнице ''Србија'' за донацију новчаних средстава у износу од 58.500 КМ како би купили апарат за дијагностификовање периферних артеријских болести, и предрачун фирме ''Крајина гроуп д.о.о'' који је био приложен. Влада РС је дала сагласност за донацију, молбу је разматрала Комисија ЈП ''Путеви РС'' која је дала приједлог Управи ЈП да одобри донацију што је Управа и учинила.

 

''Питао сам директора болнице колико је УКЦ Бања Лука платио тај апарат и рекли су ми идентичну цијену, што се може видјети и на сајту јавних набавки'', напоменуо је Нешић.

 

Емисију у цјелости можете погледати у рубрици Press clipping!
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!