Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Секретаријат за расељена лица-АЋИЋ: У СОЦИЈАЛНЕ СТАНОВЕ УСЕЉЕНО 17 ПОРОДИЦА У...

23 Јануар, 2020

У новоизграђену зграду социјалног становања у Бијељини вриједну милион КМ данас (23.1.2020.) је усељено 17 породица које су корисници колективног или алтернативног смјештаја.

 

У име Владе Републике Српске кључеве је станарима уручио вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић, који је најавио да ће социјалне станове до 2022. године на кориштење добити 679 породица у 15 локалних заједница у Српској у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја - ЦЕВ два. 

 

Он је навео да се пројекат реализује из кредитног задужења БиХ код Развојне банке Савјета Европе и доприноса локалних заједница. 

 

"У Републици Српској биће реализовано 30 милиона КМ, уз 11 милиона доприноса општина и градова које учествују у овом пројекту", рекао је Аћић. 

 

Према његовим ријечима, објекти социјалног становања раније су завршени у Модричи и Приједору, а након Бијељине наредне седмице већ ће бити усељено 15 породица у Броду. 

 

"Захвални смо јединици локалне самоуправе која је обезбиједила земљиште и инфраструктурне прикључке", рекао је Аћић. 

 

Он је додао да је укупна инвестиција у Бијељини вриједна 997.000 КМ, од чега је 60.000 КМ утрошено за опремање станова основним намјештајем и кућанским апаратима. 

 

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је на церемонији уручења кључева пожелио станарима срећан живот у новом дому и оцијенио да је ријеч о једном од најхуманијих пројеката. 

 

Он је навео да се у 17 станова усељавају 33 лица, а међу корисницима је осам самаца и једна петочлана породица - мајка са три кћерке и унуком, те да је ријеч о породицама које су биле социјално најугроженије у граду. 

 

Мићић је рекао новинарима да је локална заједница за овај пројекат утрошила 80.000 КМ, а станари који су добили станове у насељу Амајлије на кориштење плаћаће симболичних 30 фенинга по метру квадратном стана за одржавање објекта. 

 

"Са усељењем још двије завршене зграде социјалног становања у наредних мјесец до два у Бијељини ће бити завршено стамбено збрињавање свих досадашњих корисника колективног и алтернативног смјештаја", истакао је Мићић. 
 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!