Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ДЕШАВАЊА У БИЈЕЉИНИ“-НЕШИЋ: ДНС ЈЕ ЈЕДИНСТВЕН – ДЕМОС НАМ ЈЕ УКРАО МАНДАТЕ

16 Јануар, 2020

Предсједника ДНС-а  Ненад Нешић, посјетио је просторије Градског одбора ДНС у Бијељини гдје је искористио прилику да са страначким колегама поприча о раду странке и плановима за будућност.

 

За портал „Дешавања у Бијељини“ истакао је да га је изненадила и затекла оставка Марка Павића на мјесто предсједника ДНС.

 

„Нисам очекивао да ће господин Павић поднијети оставку. На неки начин, не само што ме је затекло, него на неки начин и погодило. У више наврата сам изјавио да господина Павића посматрам као другог оца, јер ми је доста помогао у политичкој каријери и на неки начин дао прилику да будем ово што сам данас. Очекујем да ће, након свега што се десило у протеклом периоду, ДНС доживјети препород, консолидацију снага и да ћемо ући спремни у локалне изборе 2020. године“, рекао је Нешић.

 

Нешић сматра да ће ДНС на сљедећим изборима потврдити да су из свих подјела и свих раздора изашли јачи, чвршћи и јединственији и да ће остварити добар изборни резултат. Он истиче да су амбиције одређеног броја појединаца довеле до раскола и цијепања ДНС-а.

 

„Ако говоримо о расколу који се десио када је настао ДЕМОС или популарније речено „ДРПОС“, имамо личне амбиције одређеног броја појединаца. „ДРПОС“ их зовемо из разлога што су то људи који су нама украли мандате. Наиме, ДЕМОС није учествовао на изборима 2018. године, него су то мандати освојени на листи ДНС. Као што се може видјети, обично чланство је остало у ДНС, а у ДЕМОС је отишао одређен број функционера који су били уцијењени позицијама на којима су се налазили и било је или пређите у ДЕМОС или ћете изгубити позицију на којој се тренутно налазите. Ја мислим да ниједан посао који се ради под уцјенама, не може се радити ваљано, а поготово не посао гдје крајњи суд доноси народ“, објаснио је Нешић. 

 

За портал „Дешавања у Бијељини“, Нешић је потврдио да ће Родић 25. јануара бити изабран за предсједника ГО Приједор. Поред тога, истакао да је ДНС републичка странка и да је и поред тога што је остала без једне трећине мандата, сигурно јака.

 

„Од дванаест, у ДНС-у је остало осам мандата. Ако говоримо на нивоу БиХ, можемо рећи да је сто посто мандата остало у ДНС и у сваком случају, ДНС ни у једном случају није у подређеном положају у односу на ДЕМОС. Можда се то тако представља народу, али ево, и задња истраживања која су рађена, између осталог и на простору Бијељине, гдје је можда тај ДЕМОС и најјачи - показују да је ДНС испред ДЕМОС-а. ДЕМОС је прије неки дан славио годину дана свога постајања, а ДНС ове године слави 20 година постојања. Ми смо, значи, у најбољој могућој снази - имамо континуитет наших претходника и ДНС ће на томе даље заснивати своју политику“, рекао је Нешић.

 

Избор Млађена Божовића за министра у Савјету министара Нешић назива побједом разума.

 

Беспотребно компликовање избора Божовића у Савјет министара сматра нерашчишћеним рачунима унутар СДА.

 

„Наши коалициони партнери и све странке које учествују у новом Савјету министара су изјавили да је прихватљив сваки кандидат који прође безбједоносне провјере и провјере ЦИК-а. Господин Божовић је прошао и безбједоносне провјере које је радила СИПА и провјере ЦИК-а и према акту који смо добили он испуњава услове да буде министар у Савјету министара. Поред тога, Божовић има све и људске и професионалне особине да може бити министар. Питање је да ли неко покушава извући неку ситну корист и профитирати зато што Божовић није изабран у пакету са свим осталим министрима и на тај начин покушава да извуче неку корист на нивоу РС или нивоу БиХ. Желим да напоменем да се гласало у пакету за све министре у Савјету министара, а да је Божовић једини изузетак и да се за њега гласало појединачно из разлога што је провјера каснила један дан. Наиме, ми смо у 12 .00 часова имали Парламент БиХ, а у 11.30 часова је стигла провјера из СИПЕ да господин Божовић испуњава услове да буде министар у Савјету министара“, навео је Нешић.

 

Комплетан интервју у цијелости можете погледати у рубрици Прес клипинг!
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!