Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

“ГЛАС СРПСКЕ”-НЕШИЋ: ДОБРО ЋЕМО ПАЗИТИ КОГА ЋЕМО ПУСТИТИ У СТРАНКУ

25 Децембар, 2019

Стабилизација стања у Демократском народном савезу (ДНС) је један од приоритета новог руководства, а наш циљ је да у наредном периоду будемо видљивији у Републици Српској, наставимо јачу борбу за добробит Српске и њених грађана те остваримо најбољи резултат на предстојећим локалним изборима.

 

Изјавио је то у интервјуу за “Глас Српске” новоизабрани вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић који је на то мјесто изабран у уторак на ванредној сједници Предсједништва странке, до које је дошло након што је дугогодишњи лидер Марко Павић раније тог дана поднио оставку.

 

ГЛАС: Којим путем ДНС наставља?

НЕШИЋ: Човјек сам који окупља људе и очекујем више заједништва у ДНС-у у идућем периоду. Можемо очекивати да ће странка бити више присутна у свим дијеловима Српске и да ћемо бити приступачнији грађанима.

 

ГЛАС: Како то мислите постићи, односно шта није у тој мјери штимало за вријеме бившег руководства?

НЕШИЋ: Са новим руководством имамо знатно више енергије, снаге, елана. Наши претходници су доста добро радили посао, али тим, који предводимо Милан Радовић као потпредсједник, Дарко Бањац као генерални секретар и ја, има знатно више енергије и у овом моменту може више да понуди грађанима Српске. Спремни смо да одговоримо на све изазове пред којима се налази народ и Српска.

 

ГЛАС: Кажете да ћете више радити на јединству и јачању ДНС-а, а већ имамо поједине изјаве из ДЕМОС-а, странке која је и настала из ДНС-а, да и они очекују још појачања управо из странке коју сте преузели.

НЕШИЋ: Битно је видјети ко каже, а не шта каже. Од када сам изабран за предсједника, стижу ми бројне честитке од великог броја функционера ДЕМОС-а и не знам како да их схватим. Да ли је то упућено лично мени или ДНС-у који је напокон кренуо узлазном путањом? Не знам о чему причају из ДЕМОС-а.

 

ГЛАС: Може ли се, имајући у виду то што причате, очекивати да би се неки могли и вратити у ДНС?

НЕШИЋ: Многи чекају састанак са новим руководством ДНС-а, не само из ДЕМОС-а него и других партија, али ДНС овај пут неће журити. Добро ће одвагати кога ће примити у своје редове и нама је приоритет приоритета да стабилизујемо ДНС са постојећим општинским и градским одборима.

 

ГЛАС: Да ли сте разговарали са Вашим претходником Марком Павићем?

НЕШИЋ: Јесам. Договорили смо се да у понедјељак дођем код њега у Приједор. Рекао ми је да је његов број телефона увијек доступан за мене и да је спреман да својим савјетима помогне у даљој стабилизацији ДНС-а. То је добра порука од њега и још једном му захваљујем. Човјек који је 16 година био на челу ове странке има шта да каже и посавјетује ново руководство.

 

ГЛАС: Када ће бити унутарстраначки избори у ДНС-у?

НЕШИЋ: Крајем јануара или у првој половини фебруара би требало да буде сједница Главног одбора странке који треба да потврди посљедње одлуке Предсједништва ДНС-а. На тој сједници донијећемо одлуку да ли ћемо ићи у пријевремене унутарстраначке изборе или ћемо чекати редовне који су планирани за 2021. годину. С обзиром на то да су пред нама локални избори, видјећемо да ли је сврсисходно ићи и у унутарстраначке изборе.

 

ГЛАС: Да ли ће ДНС, имајући у виду турбуленције и проблеме који дуже трају у странци, спреман дочекати локалне изборе наредне године?

НЕШИЋ: Апсолутно. Ново руководство ће након празника обићи све наше општинске и градске одборе, саслушати људе и видјети који су проблеми и како их превазићи. Вјерујем да ће ДНС наредне године остварити најбољи могући резултат на локалним изборима.

 

ГЛАС: Да ли ће бити промјена у дјеловању ДНС-а у Републици Српској и на нивоу БиХ или ДНС остаје дио владајуће коалиције?

НЕШИЋ: У Српској имамо коалицију са СНСД-ом и партнерима. ДНС нема намјеру да напушта ту коалицију. Трудићемо се да наша мишљења, која иду у правцу просперитета РС, буду више уважена и прихваћена.

 

ГЛАС: А на нивоу БиХ?

НЕШИЋ: ДНС је на том нивоу дио српске репрезентације. Очекујемо да ће 16. јануара бити именован наш министар у Савјету министара БиХ те да ћемо наставити да дјелујемо у том капацитету. ДНС сигурно никада неће искочити изван интереса Републике Српске.

 

НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!