Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БН ТВ-ПАВИЋ: ДНС НИКАДА НЕЋЕ ГЛАСАТИ ЗА УЛАЗАК У НАТО

5 Децембар, 2019

Предсједник ДНС-а Марко Павић, рекао је вечерас (5.12.2019.) у емисији „ПУЛС“ БН ТВ, да документ Програм реформи БиХ који је усвојило Предсједништво БиХ на 28 страница у пет поглавља говори о политици и економији, безбједности, одбрани, ресурсима и праву. Такође, он наводи да у документу пише да ће бити послат у НАТО штаб у Бриселу.

 

"У том документу се јасно наводи да он не прејудицира чланство у НАТО-у, као што се нигдје не помињу скраћенице АНП или МАП."

 

Павић је рекао да се у документу наводи да ће о овим питањима одлучивати заједничка тијела - Парламентарна скупштина и Предсједништво БиХ, те да није срећан због тога јер, сматра он, о овом питању би требало да се питају и органи Републике Српске.

 

„Што се тиче става ДНС-а, он је јасан: ДНС никада неће гласати за улазак у НАТО. Ми смо једина странка која годинама није мијењала свој став када је ово у питању. Ми прихватамо европске интеграције, прихватамо оно што је позитивно из Европске уније  а никако улазак у НАТО“, рекао је вечерас Павић, подсјећајући да се ДНС, по овом питању везао за Србију  те да је странка против НАТО границе на Дрини.

 

Предсједник ДНС-а је такође изразио задовољство што ће се коначно, након 13 мјесеци, избором Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара БиХ покренути ствари са мртве тачке и око формирања Савјета министара БиХ.

 

„Треба животне проблеме ставити у први план, економију и запошљавање. И када сам господину Тегелтији честитао на избору на ово мјесто,  рекао сам му да економију стави на прво мјесто“ истакао је Павић, који је изнио став да  нема разлога да ДНС не добије  једно министарско мјесто у Савјету министара БиХ због подршке ДНС-а кандидатима коалиционих партнера за власт на нивоу БиХ.

 

На питање како коментарише стање у Приједору, гдје ДНС, у градској скупштини више нема већину, Павић је одговорио да није коментарисао ово питање раније, да је то  остављено локалном руководству те да мисли да је ДНС у Приједору био мета коју је требало ослабити.

 

„То је покушај да се ДНС ослаби и наши коалициони партнери су помогли у томе, једној групацији. Остало је још простора да провјетримо нашу странку и радићемо на томе. Ово што се десило у Приједору је нефер коалиционих партнера према нама“ рекао је Павић, увјерен да је ДНС и сада, након турбуленција, знатно јачи у односу на ранији период и да је сигуран у изборну побједу ДНС-а на локалним изборима наредне године.

 

Када је у питању стање у коалицији Павић је оцјенио да ДНС и даље остаје при својим принципима, међу којима су, између осталог не приватизовати национална добра, шуме, електрипривреду, воде. То су, рекао је Павић богатства која се морају сачувати. „Ако смо у коалицији то не значи да смо истомишљеници. Каолициони партнери морају сјести и разговарати о бројним питањима“ рекао је лидер ДНС-а.

 

Највећим проблемом у Републици Српској , предсједник Павић је окарактерисао одлазак младих са наших простора. „Одлазе они које немају посао али и они који имају сигурна примања. Да би се ријешио овај проблем треба грађанима обезбједити политичку стабилност и развој економије, као би се повећала запосленост“ рекао је Павић.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!