Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПРИЈЕДОР-АЋИЋ: ПОЧЕТКОМ 2020. УСЕЉЕЊЕ 52 КОРИСНИКА КОЛЕКТИВНОГ И АЛТЕРНАТИВНОГ...

19 Новембар, 2019

Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић најавио је данас (19.11.2019.) у Приједору да би двије нове зграде за стамбено збрињавање лица из објеката колективног становања и алтернативног смјештаја требало да буду усељене почетком 2020. године.

 

„Обилазимо све веће пројекте који су у току, а приоритети су нам реализација ЦЕБ 2 пројекта и Програма регионалног стамбеног збрињавања БиХ, а овдје су то два објекта од 32 и 20 станова“, рекао је Аћић новинарима у Приједору након обиласка грађевина.

 

Он је навео да се оба ова пројекта наслањају на још једну политику Владе Републике Српске, а то је промоција Закона о социјалном становању гдје ће сви објекти бити предати јединицама локалне самоуправе, а користиће их социјалне категорије без права насљеђивања.

 

Аћић је подсјетио да је вриједност двију нових зграда у приједорском насељу Рашковац 4,4 милиона марака, да се оба програма реализују уз помоћ међународних донатора и да ЦЕБ 2 има и додатну компоненту - опремање станова основним техничким апаратима и основним намјештајем.

 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изразио је задовољство изузетно добром сарадњим и раније са Министарством за избјеглице и расељена лица и сада са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције гдје се сви послови раде заједно и завршавају на вријеме.

 

„Овдје се приводе крају 52 стана. Завршили смо и уселили зграду од 50 станова на Пећанима, а пет станова непрофитног становања још раније. На терену се још ради 35 индивидуалних објеката. Како смо обавијештени, очекује се и наставак ових пројеката, тако да нам је циљ да свим лицима предвиђеним правилником ријешимо најважније питање у животу - кров над главом“, рекао је Ђаковић.

 

Он је подсјетио да је обавеза Града у оваквим пројектима да обезбиједи земљиште на којем се објекти граде и да учествује у изградњи инфраструктуре за потребе тих објеката.

 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!