Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЛУКА: ПАВИЋ УРУЧИО ЧЛАНСКУ КЊИЖИЦУ ДНС-а НАЧЕЛНИКУ БОСАНСКОГ ПЕТРОВЦА

14 Новембар, 2019

Предсједник ДНС-а Марко Павић уручио је данас (14.11.2019.) у Бањалуци чланску књижицу начелнику општине Босански Петровац Дејану Прошићу који је приступио ДНС-у.

 

Павић је на конференцији за новинаре рекао да му је посебно драго што је Прошић приступио ДНС-у, истичући да је то политичка опција посредством које може реализовати пројекте и планове које је креирао као начелник општине Босански Петровац. 

 

"Задовољство ми је што је Прошић увидио да се посредством ДНС-а може развијати општина Босански Петровац, да Срби повратници у Федерацију БиХ  могу боље и достојанственије живјети и да заједно са нама може учинити да буде боље свим људима добре воље", истакао је Павић. 

 

Према његовим ријечима, ДНС нарочито подржава активности које је Прошић предузимао да би спријечио да мигранти буду смјештени на подручју општине Босански Петровац. 

 

"Он се дивовски борио да мигранти не буду смјештени на подручју општине Босански Петровац јер би тиме били угрожени не само српски повратници, него и сви остали. Натоварити бреме миграната у вријеме када је мало становника у тој општини и када тешко живе за ту општину би било заиста врло тешко. Његова борба да то спријечи и да омогући људима миран живот је била изузетна и дао је велики допринос да се то не деси у Босанском Петровцу", каже Павић. 

 

Он истиче да је приступање Прошића важно у вријеме када је ДНС био под великим притиском оних који су настојали да га растуре. 

 

"Ми сваки дан показујемо да смо јачи и да људи цијене политику ДНС-а и подршку 100.000 бирача на прошлим изборима. Наш одговор невјерним томама је да нама људи долазе, а то су људи који су формирани и знају промислити шта је будућност БиХ, локалних заједница, повратника и свих других", рекао је Павић. 

 

Прошић је изјавио да је ДНС странка демократског центра што је и његово лично опредјељење, те да постоји много разлога због којих је убијеђен да ће имати добру и плодоносну сарадњу. 

 

"Као независни кандидат сам на пријевременим изборима изабран за начелника општине Босански Петровац. Послије тога смо покренули низ активности с циљем јачања развоја наше локалне заједнице. Дошли смо до степена када су нам потребни подршка и партнери. У ДНС-у видимо савезника са којим можемо наставити јачање локалне заједнице и подржати становништво које тешко живи на територији ФБиХ", истакао је Прошић. 


Он сматра да српске повратнике у ФБиХ треба боље организовати и наводи да Павић и ДНС за то имају разумијевање, јасне циљеве и правце дјеловања. 

 

"Имамо конкретне пројекте које смо договорили и које ћемо реализовати. И до сада смо имали коректну сарадњу са ДНС-ом и видимо да су то принципијелни људи који гарантују бољу будућност", рекао је Прошић. 

 

Данашњој конференцији за новинаре су присуствовали Марко Аћић потпредсједник ДНС-а за подручје Федерације  БиХ и Милан Радовић, такође потпредсједник ДНС-а.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!