Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: У НАРЕДНИХ 40 ДАНА МОГУЋ ЗАВРШЕТАК ДИОНИЦЕ ТРИАНГЛА-ЈАСИК

6 Новембар, 2019

У наредних 40 дана требало би да буде завршена комплетна реконструкција дионице регионалног пута Триангла-Јасик уколико то омогуће временски услови, изјавио је вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић.

 

Нешић је са начелницима општина Пале, Источни Стари Град и Источно Ново Сарајево Бошком Југовићем, Бојом Гашановићем и Љубишом Ћосићем обишао терен, гдје се изводе радови на овој путној комуникацији.

 

Он је навео да је 800 метара саобраћајнице пресвучено завршним слојем асфалта, те да ће бити асфалтирано још 1,2 километра, од укупно 3,9 километара овог регионалног пута.

 

Нешић је додао да је урађена комплетна реконструкција моста који ће, осим коловозне траке, имати пјешачку стазу, истакавши да је вриједност ових радова 3,2 милиона КМ.

 

Он је најавио да ће бити расписан тендер за избор најповољнијег понуђача за изградњу новог пута ка Јахорини у дужини од 1.350 метара од "осмица" до хотела "Небојша".

 

Нешић је истакао да би током новембра требало да буде расписан и тендер за рехабилатицју пута на Јахорини од хотела "Вучко" до хотела "Небојша" у дужини од 1.350 метара, а у наредних седам дана биће завршено 1.800 метара пута у општини Источно Ново Сарајево до границе са општином Источни Стари Град.

 

"Планирамо у овој години да распишемо и тендер за 4,5 километара пута од границе Источно Ново Сарајево до скретања за вилу `Андреа` на Требевићу, општина Источни Стари Град", нагласио је Нешић.

 

Он је додао да ће у идућој години планирати и пројекат изградње пута од виле "Андреа" до Јасика, односна спајања са овим новим путем у дужини од 7,5 километара, истакавши да ће се тако добити модерна комуникација према Јахорини и Требевићу, чиме ће се град туристички обогатити

 

Нешић је додао да је планирана и изградња паркинга код Болнице "Србија".

 

Он је подсјетио да је након именовања за вршиоца директора "Путева Републике Српске" одмах кренуо са реконструкцијом тунела на улазу у Пале уз подршку Владе Републике Српске.

 

Нешић је рекао да у идућој години планирају да изврше реконструкцију пута од Пала до Јахорине.

 

 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!