Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: У НАРЕДНИХ 40 ДАНА МОГУЋ ЗАВРШЕТАК ДИОНИЦЕ ТРИАНГЛА-ЈАСИК

6 Новембар, 2019

У наредних 40 дана требало би да буде завршена комплетна реконструкција дионице регионалног пута Триангла-Јасик уколико то омогуће временски услови, изјавио је вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић.

 

Нешић је са начелницима општина Пале, Источни Стари Град и Источно Ново Сарајево Бошком Југовићем, Бојом Гашановићем и Љубишом Ћосићем обишао терен, гдје се изводе радови на овој путној комуникацији.

 

Он је навео да је 800 метара саобраћајнице пресвучено завршним слојем асфалта, те да ће бити асфалтирано још 1,2 километра, од укупно 3,9 километара овог регионалног пута.

 

Нешић је додао да је урађена комплетна реконструкција моста који ће, осим коловозне траке, имати пјешачку стазу, истакавши да је вриједност ових радова 3,2 милиона КМ.

 

Он је најавио да ће бити расписан тендер за избор најповољнијег понуђача за изградњу новог пута ка Јахорини у дужини од 1.350 метара од "осмица" до хотела "Небојша".

 

Нешић је истакао да би током новембра требало да буде расписан и тендер за рехабилатицју пута на Јахорини од хотела "Вучко" до хотела "Небојша" у дужини од 1.350 метара, а у наредних седам дана биће завршено 1.800 метара пута у општини Источно Ново Сарајево до границе са општином Источни Стари Град.

 

"Планирамо у овој години да распишемо и тендер за 4,5 километара пута од границе Источно Ново Сарајево до скретања за вилу `Андреа` на Требевићу, општина Источни Стари Град", нагласио је Нешић.

 

Он је додао да ће у идућој години планирати и пројекат изградње пута од виле "Андреа" до Јасика, односна спајања са овим новим путем у дужини од 7,5 километара, истакавши да ће се тако добити модерна комуникација према Јахорини и Требевићу, чиме ће се град туристички обогатити

 

Нешић је додао да је планирана и изградња паркинга код Болнице "Србија".

 

Он је подсјетио да је након именовања за вршиоца директора "Путева Републике Српске" одмах кренуо са реконструкцијом тунела на улазу у Пале уз подршку Владе Републике Српске.

 

Нешић је рекао да у идућој години планирају да изврше реконструкцију пута од Пала до Јахорине.

 

 

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!