Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

18 Октобар, 2019

На појединим порталима објављен је интервју са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком, под насловом „ИЛИ СМО ЗАЈЕДНО ИЛИ НИСМО“, у којем је поручио да ће ДНС бити одстрањен из власти ако подржи Шаровића.

 

 

Изненађени смо оштрином ничим изазване реакције и ставова који су изнесени, и у којима се коментарише однос СНСД-а и ДНС-а. Нарочито нас је погодила ријеч „одстрањивање“ као да се ради о неком малигном ткиву које треба одстранити, да би преостали дио здраво функционисао. ДНС то није, и никада неће ни бити. Без обзира на разне шпекулације које су присутне, овакви ставови никоме не иду у корист. 

 

 

Најмање што смо могли очекивати јесте да не коментаришемо одређена питања и не доносимо никакве судове прије разговора који су требали услиједити на нивоу највиших органа ове двије Странке. Овако нам се чини да је коначан став са којим СНСД иде на разговоре потпуно јасан и недвосмислен.

 

 

ДНС је свих ових година слиједио своју политику и дао немјерљив допринос заједничкој политици, која је јачала Републику Српску, цијенећи да значај многих питања како на нивоу Републике Српске, тако и Босне и Херцеговине, превазилази значај појединца и појединачних Странака. Увјерени смо да то господин Додик најбоље зна.

 

 

Најаве да ће поново доћи до раскола у ДНС-у говоре више  о другим него о ДНС-у. Још једном да поновимо, ДНС није доживио раскол. Из ДНС-а су отишли људи који су прихватили туђу политику, а не политику ДНС-а. Нажалост, као и прије годину дана, најављују се нови расколи, по истој матрици и шаблону. Вријеме и избори су прави одговор на ове најаве, а ипак наглашавамо, ДНС се пита.

 

 

И зато нас не чуде шпекулације у којим се спомиње посланик ДНС у Представничком дому ПС БиХ Ненад Нешић „човјек који може рационално процијенити, па нека одлучи сам“. Само да подсјетимо да је господин Нешић потпредсједник ДНС-а и члан највиших органа ДНС-а и као такав учествује у креирању заједничке политике и наступа ДНС-а на свим нивоима. Није ваљда да је неко помислио да је могућа стара пракса и враћање „папака“ на политичку сцену.

 

И на крају, да још једном нагласимо, да ће се ДНС водити политиком и одлукама својих органа у интересу грађана и Републике Српске.

 

 

Нико не треба да одстрањује ДНС, јер није ово вријеме у којем су нам потребне додатне подијеле и одстрањивања, него саборност око најважнијих одлука за опстанак и развој Републике Српске.

 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!