Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ТРНОВО-РЕШИЋ:ОПРЕМА ЗА МАТИЧНЕ СЛУЖБЕ СВИМ ИЗРАЗИТО НЕРАЗВИЈЕНИМ ОПШТИНАМА

16 Октобар, 2019

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић најавила је данас (16.10.2019.) у Трнову да ће свим изразито неразвијеним општинама у Републици Српској до краја године бити додијељена одређена новчана средства за набавку опреме за матичне уреде у мјесним канцеларијама.
 

"Вријеме је да то обновимо, да би ти људи имали боље услове и пружали квалитетније услуге", рекла је Решићева након састанка са начелником општине Трново Драгомиром Гаговићем.
 

Она је појаснила да се Министарство, с обзиром на то да је било много промјена у законским регулативама које се односе на матичаре и на матичне службе, опредијелило да свим изразито неразвијеним општинама у Српској обезбиједе одређена новчана средства, што ће укључивати и општину Трново.
 

Решићева је рекла да је радује да након неколико година веома тешке и турбулентне политичке ситуације, општина Трново има стабилну већину.
 

"Почели су да раде, да припремају пројекте и да се баве грађанима, што је велики искорак и све похвале садашњем начелнику јер је то практично иста скупштинска већина коју је он затекао, а проблеме које је затекао успио је да размрси", рекла је Решићева.
 

Она је додала да је на састанку било ријечи и о броју запослених, проблему који је такође наслијеђен, о чему ће се у будућем периоду морати повести рачуна и то је дио проблема које је наслиједио Гаговић.
 

Гаговић је навео општина Трново има још неколико пројеката које припрема да упути Министарству локалне управе и самоуправе за суфинансирање.

 

Он је навео да је Решићеву упознао о проблемима функционисања ове локалне заједнице, нагласивши да је Министарство локалне управе и самоуправе и прошле године општини Трново помогло око одређених пројеката.
 

Гаговић је додао да су један дио средстава већ повукли, ове године један пројекат је већ у фази реализације, што ће бити фактурисано према ресорном министарству.

 

Решићева и Гаговић су након састанка обишли новоизграђени трг и фискултурну салу. Састанку је присуствовао посланик ДНС-а у Народној скупштини Српске Александар Главаш.

Нешић: Бошњачки политичари заустављају БиХ на европском путу...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

6 Децембар, 2023
Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!