Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

РЕШИЋ: УСВОЈЕНА ОДЛУКА О КРИТЕРИЈУМА ЗА ОЦЈЕНУ СТЕПЕНА РАЗВИЈЕНОСТИ ЈЕДИНИЦА...

11 Октобар, 2019

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су синоћ (10.10.2019.) Одлуку о критеријумима за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

 

С тим у вези, министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је синоћ да је приједлог одлуке о критеријумима за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе у Републици Српској идентичан важећој, односно да има девет критеријума.

 

"Наша законска обавеза је да сваке три године Народној скупштини доставимо ову одлуку на разматрање. Ријеч је о критеријумима који су установљени методом `I-одстојања`", рекла је Решићева.

 

Она је навела да су критеријуми за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе остварени укупни приходи регистрованих привредних субјеката у претходној години на нивоу јединице локалне самоуправе по становнику и остварени буџетски приходи у претходној години на нивоу јединице локалне самоуправе по становнику.

 

"Критеријуми су и стопа незапослености – процентуално учешће незапослених лица у укупној радној снази на нивоу јединице локалне самоуправе, густина насељености, број регистрованих возила на подручју јединице локалне самоуправе у односу на онај у Српској, број основаца у односу на број становника на нивоу јединице локалне самоуправе", каже Решићева.

 

Она је нагласила да су критеријуми и општа стопа природног прираштаја на нивоу јединице локалне самоуправе, број пословних субјеката на нивоу јединице локалне самоуправе у односу на укупан број пословних субјеката у Републици Српској, те вриједност извршених радова према врсти грађевинских објеката и стамбена изградња на нивоу јединице локалне самоуправе у односу на укупну вриједност у Републици Српској. 
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!