Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ВЛАСЕНИЦА-ТРНИНИЋ: ОТКЛАЊАЊЕМ ЦРНИХ ТАЧАКА ДО СИГУРНИЈИХ ПУТЕВА У СРПСКОЈ

20 Септембар, 2019

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је данас (20.9.2019) у Власеници да је на путевима у Српској идентификовано више од 40 црних тачака, чија санација увелико траје, с циљем повећавања безбједности у саобраћају.

 

"Агенција за безбједност саобраћаја Српске и Јавно предузеће `Путеви Републике Српске` идентификовали су више од 40 црних тачака на путевима у Српској. Три смо већ санирали, за девет радимо пројектну документацију за санацију, а остале смо обиљежили саобраћајном сигнализацијом и у догледно вријеме ћемо и њих санирати", изјавио је Трнинић.

 

Трнинић, који је данас у Власеници присуствовао манифестацији Дан безбједности у саобраћају, у оквиру обиљежавања Европске седмице мобилности, рекао је да је мото акције "Пјешачите са нама".

 

"Желимо да укажемо да је потребно више прибјегавати вожњи бициклима и јавним превозом, па и пјешачити, чиме ћемо смањити загађење ваздуха", рекао је Трнинић.

 

Он је подсјетио да Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савез Српске, уз покровитељство Министарства саобраћаја и веза, спроводе низ едукативних и превентивних активности, с циљем повећања безбједности саобраћаја.

 

"Резултате имамо, статистика се знатно поправља - смањен је број страдалих у саобраћајним несрећама, иако нисмо задовољни све док постоји и један страдали. Али, морам изразити своје задовољство што прошле године није био ниједан страдали, нити повријеђени учесник у саобраћају, млађи од 14 година", истакао је Трнинић.

 

Централни дио данашње манифестације у Власенци уприличен је на платоу испред Пољопривредног факултета, гдје су на импровизованом саобраћајном полигону представљени демонстратор употребе сигурносног појаса, симулатор превртања, те текозване "пијане наочаре" које симулирају утицај алкохола на човјека.
 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!