Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПРИЈЕДОР-ТРНИНИЋ-ЂАКОВИЋ: РАДУЈЕ ШТО ЛАНИ У САОБРАЋАЈУ НИСУ СТРАДАЛА ДЈЕЦА

2 Септембар, 2019

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је данас (02.09.2019.) да, према статистици, прошле године у Српској у саобраћају није страдало ниједно дијете узраста до 13 година, те се нада да ће тај тренд бити задржан и у овој години.

 

Министар је данас боравио у Основној школи "Бранко Ћопић" у Приједору, гдје је Министарство саобраћаја и веза у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом Републике Српске организовало кампању "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас", која се традиционално спроводи почетком школске године. 

 

"Послије пет година обиласка школа овим поводом, данас сам чуо најдивнији коментар када је један дјечак у току презентације рекао - па ми то све знамо. То је дивно чути", нагласио је Трнинић. 

 

Он је апеловао на возаче да посебно обрате пажњу на најмлађе учеснике у саобраћају, те у том правцу истакао и активност бесплатног прегледа аутобуса који превозе ученике. 

 

"Незадовољан сам што је сваке године све мање превозника који се јављају на те акције иако су оне бесплатне и превентивне, а да не говоримо да су резултати јако лоши и да је 26,50 одсто прегледаних возила неисправно и то у више од 90 одсто случаја у питању су кочиони системи", рекао је Трнинић. 

 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић поздравио је данашњу едукацију, истичући да је безбједност ученика активност којој се посебна пажња посвећује на почетку школске године. 

 

"Безбједност дјеце у саобраћају је веома важна, а томе доприноси и едукација ученика као учесника у саобраћају и радује чињеница да добро разумију основна правила кретања у саобраћају", рекао је Ђаковић. 

 

Директор Основне школе "Бранко Ћопић" Сања Муњиза изразила је задовољство због спровођења ове активности, истичући да је безбједност дјеце на првом мјесту. 

 

"У школи имамо и интерни правилник који се односи на безбједност ученика и то је нешто што се непрекидно истиче и у настави и ваннаставним активностима", истакла је Муњиза. 

 

Гости и организатори данашње презентације подијелили су ученицима пригодне поклоне и материјал који се односи на безбједније учешће у саобраћају.
 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!