Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

КОЗАРСКА ДУБИЦА-БАЊАЦ:ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА КОТЛОВНИЦЕ У ОШ “ВУК СТЕФАНОВИЋ...

29 Август, 2019

У Козарској Дубици данас (29.8.2019.) је потписан уговор о реконструкцији котловнице у Основној школи /ОШ/ "Вук Стефановић Караџић", вриједан 70.000 КМ.

 

На основу овог уговора биће реконструисана котловница и уграђене двије нове пећи за централно гријање капацитета од по 500 киловата, а радови почињу одмах данас. 

 

Средства за реконструкцију котловнице је, на иницијативу директора ове школе Бране Миљатовића и залагање посланика у Народној скупштини Републике Српске Дарка Бањца, обезбиједило Министарство просвјете и културе Српске. 

 

Бањац је данас обишао ову основну школу и нагласио да реконструкција школских објеката и у наредном периоду мора да буде приоритет у Козарској Дубици. 

 

"У наредних годину-двије треба заокружити циклус реконструкције објеката школа у Козарској Дубици који траје већ неколико година. Увијек сам говорио да школе треба да буду приоритет, јер њих похађају наша дјеца - будућност ове локалне заједнице", нагласио је Бањац. 

 

Он је додао да је за Козарску Дубицу кључно постојање иницијатива за одређене пројекте који се реализују у сарадњи са Владом Републике Српске, локалном заједницом и начелником општине, те предузећима у Козарској Дубици и бројним другим донаторима. 

 

Бањац је, говорећи о реконструкцији школа у Козарској Дубици, подсјетио да је у Основну школу "Свети Сава" уложено више од 1,1 милион КМ, а да је кроз пројекте енергетске ефикасности извршена замјена столарије у основним школама "Вук Стефановић Караџић" и "Мајка Кнежопољка", као и да је било радова на санацији објекта дубичке средње школе. 

 

"Све то утиче не само на квалитет наставе, већ и на сигурност наше дјеце", рекао је Бањац и похвалио директоре школа у Козарској Дубици због квалитетних иницијатива усмјерених ка унапређењу услова рада и образовног процеса. 

 

Миљатовић је свим ученицима ове школе пожелио успјешну нову школску годину. 

 

"Ученици ће у нову школску годину ући у топлијим учионицама, јер смо након десетак година покушавања успјели да добијемо нове пећи за гријање, а лани и нову столарију у цијелом школском објекту", изјавио је Миљатовић. 

 

У Основној школи "Вук Стефановић Караџић" у току је реконструкција школске библиотеке, која је финансирана средствима донатора из Италије. 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!