Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: АПЕЛ МИНИСТРА ЗА ОДУСТАЈАЊЕ ОД БЛОКАДА ЦАРИНСКИХ ТЕРМИНАЛА

13 Август, 2019

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да ово министарство има пуно разумијевање за проблеме са којима се превозници и шпедитери сусрећу посљедњих дана, али је апеловао да одустану од блокада царинских терминала и граничних прелаза, јер се на тај начин наноси штета, како властитом пословању, тако и привреди Српске.

 

Трнинић се нада да ће руководство Управе за индиректно опорезивање /УИО/ у што скоријем року организовати састанак са свим релевантним субјектима на ком ће се заједнички изнаћи рјешење проблема у вези са најављеним измјештањем царинског терминала са граничног прелаза Рача. 

 

Он је данас (13.08.2019.) у Бањалуци раговарао са представницима Удружења за унутрашњи и међународни транспорт Српске и представницима шпедитера о недавним обуставама рада и блокадама граничног прелаза Рача, те намјерама УИО да измјести царинску испоставу са ове локације. 

 

Представници удружења и шпедитери упознали су Трнинића са проблемима са којима се сусрећу и закључено је да је ова проблематика у искључивој надлежности УИО и других институција на нивоу БиХ, саопштено је из ресорног министарства. 

 

Министарство саобраћаја и веза Српске претходно је у два наврата упутило допис УИО с циљем одржавања састанка са свим укљученим субјектима како би се наведени проблем покушао превазићи. 

 

Министарство саобраћаја и веза Српске је кроз досадашње активности идентификовало задржавања на граничним прелазима и царинским терминалима као један од кључних проблема који отежавају пословање превозника и привреде Српске и сматра да ће модернизација инфраструктуре и изградња мреже ауто-путева у Српској остварити свој пуни смисао тек када дође до рјешавања проблема уских грла на граничним прелазима и царинским терминалима. 

 

Састанку је присуствовао и представник Привредне коморе Републике Српске.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!