Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ГРАДИШКА-РО ЛИЈЕВЧЕ: ДНС ДИЈЕЛИ ЧЛАНСКЕ КАРТЕ И КРОЈИ ЛОКАЛНЕ ПЛАНОВЕ

8 Август, 2019

Политичко затишје условљено љетом и годишњим одморима Демократски народни савез, годину прије избора, користи за страначку кампању дијелећи чланске карте у лијевчанским општинама. У Градишки су Дарко Бањац, подпредсједник ДНС и Дане Малешевић предсједник Регионалног одбора ДНС, обојица посланици у НС РС уручили више од 200 чланских књижица.

 

Констатацији да је ДНС у Лијевчу, прије других партија започео предизборну кампању, иде у прилог и недавно потписивање коалиционог споразума са Партијом уједињених пензионера. Договорено је, подсјећамо, да ове двије партије формирају заједничку одборничку листу и да пензионери пруже пуну подршку кандидату за градског начелника, без обзира да ли ће он бити из ДНС или коалициони кандидат ове партије.

 

То је јасан знак, рекао је Дарко Бањац, да ДНС иде узлазном путањом и да ће на локалним изборима наредне године, још више оснажити своју позицију у локалним срединама и бити незаобилазан фактор власти.

 

Претходно су исте активности, првенствено на омасовљењу чланства, проведене у Прњавору, Српцу и Лакташима, општинама које са Градишком чине заједничку изборну јединицу.

 

Бањац и Малешевић казали су послије подјеле чланских књижица у Градишки да је Демократски народни савез консолидовао своје редове и да сада примарно ради на омасовљењу чланства те јачању политичких позиција и јасном дефинисању страначког статуса у локалним срединама.

 

“У четири општине које чине нашу регију односно заједничку изборну јединицу, изабрали смо нове, веома вриједне и амбициозне кадрове, већином младе, који су у ДНС препознали јасну политичку перспективу”, казао нам је Малешевић наводећи примјере Прњавора и Српца, гдје су нове страначке структуре увелико схватиле суштину политичког дјеловања.  Због тога, подсјећа Малешевић, приступање нових и до сада страначки неопредељених особа представља логичан слијед политике ДНС у тим срединама.

 

“У Прњавору су нашој партији приступили млади, образовани и вриједни суграђани. Они имају кључну улогу у партијском руководству а тиме слободу да самостално креирају политику која њима највише одговара. То је квалитет којег је у нашој средини обезбиједило кадровско подмлађивање ДНС”, рекао нам је Драган Радић, предсједник Општинског одбора ДНС-а Прњавор.
 

Такође у Српцу, Демократски народни савез је годину послије распуштања Општинског одбора и избором новог руководства, сматра предсједник Драган Јокић, ову партију позиционирао на политичким темељима који су програмом давно зацртани. Он наглашава да је у посљедњих годину дана формиран 21 мјесни одбор те примљено у партијске редове неколико стотина чланова.

 

“Карактеристично је да у Српцу претходно руководство са доскорашњим предсједником Општинског одбора Љубом Ракићем није окренуло леђа Демократском народном савезу него искрено, одлучно и без оклијевања ставило се на располагање својим насљедницима. То нам даје снажан вјетар у леђа и оптимизам за наредне задатке”, сматра Дане Малешевић који има кључну улогу у изградњи повјерења и јачању сарадње ДНС на регионалном нивоу.

 

Демократски народни савез у Градишки, Српцу, Прњавору и Лакташима чини владајућу коалицију са СНСД и СП. У ове четири општине ДНС укупно има седам одборника, три у Лакташима, два у Српцу те по један у Градишки и Прњавору. На општим изборима с подручја ове изборне јединице освојен је један посланички мандат који је припао Дани Малешевићу.

 

У ДНС, гдје важну улогу имају жене, окончали су изборе у градишкој организацији, највећој у регији. За предсједницу изабрана је Снежана Лендић која предводи руководство сачињено од 35 чланица.

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!