dns-logo

Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Млади ДНС-а

Историјат Организације младих

Организација младих ДНС-а основана је 2005. године, а први предсједник Организације био је Марко Аћић. Организацију младих, кроз наредне године, водили су и Драган Мамић, Момчило Жугић и Боривој Обрадовић.


2011.године, Организација Младих добила је и свог првог министра, Лејлу Решић, којем је ДНС поклонио повјерење са њених 29.година. И то нас разликује од других.


Млади Данас

Организација Младих ДНС-а броји око 10.000 младих из цијеле РС, са тенденцијом раста а највеће интересовање за политике ДНС-а показују студенти. Организовани смо кроз више од 50 градских/општинских одбора у РС а постигнута је и регионална координација активности.


Програмске идеје

Организација младих Демократског народног савеза активна је у реализацији програмских начела ДНС-а у којима се младима даје прилика да у постпуности остваре своје потенцијале и граде наше друштво.


Своје политике ускладили смо са реалним потребама младих у различитим областима. Желимо реално сагледавати проблеме али и предлагати рјешења. Желимо идеје младих људи уградити у наше званичне ставове; желимо изградити Организацију која ће бити мјесто најбољих идеја.


Програмска платформа

У јуну 2017.године, скупштина Младих усвојила је Програмску платформу у којој су акцентовани:

Боље образовање – желимо да млади у току школовања овладају практичним знањима и вјештинама, посебно у наставним предметима страних језика, информатике и предузетништва; желимо најкомпетентније наставнике и професоре за предаваче и посебне услове за даљи развој најталентованијих ученика/студената; боље образовање захтјева и да се примјени начело једнаке доступности свих нивоа образовања - свима младима и да недостатак новца никоме не буде препрека да се школује. Ова програмска опредјељења реализоваћемо измјенама наставних планова и програма; усвајање плана практичне наставе; промјенама у политици стипендирања ученика и студената, увођењем система вредновања квалитета у образовању; усвајање стратегије подршке талентованим ученицима и студентима, више ваннаставних активности.

Више спорта - желимо да спорт буде доступан свим младим људима у насељима у којима живе, у школама и на факултетима; желимо да спорт постане животни стил. Спорт мора постати квалитетнији дио образовног система јер ће рекреативцима омогућити бољи квалитет живота а талентованима бити пречица за велика достигућа.

Више културе и умјетности – јер је култура наш најбољи амбасадор. Желимо кроз своју традицију да изградимо бољи имиџ Републике Српске, да јачамо национално самопоуздање и систем вриједности. Дајемо приоритет традицији, обичајима али и учењу о култури - од дјетињства. Зато нам је потребна већа подршка аматерским и културно-умјетничким друштвима али и обавеза ученицима да у току године присуствују барем једном културном догађају.

Брже и праведније запошљавање младих – Желимо да у свакој породици буде запослен бар један члан; подржавамо предузетништво и самозапошљавање међу младима и инисистираћемо на реформи установа које се баве посредовањем при запошљавању;

Развој села – желимо квалитетне путеве, водовод и остале објекате инфраструктуре на селу; веће подстицаје за отварање привредних погана у селу у којима би млади могли да раде. Знамо да без развијеног села неће бити позитивних промјена ни у демографској политици ни у економији.

Обавезну здравствену заштиту за све младе – желимо да здравствену заштиту имају сви млади и да оно не зависи од статуса њихових родитеља или старатеља; редовни ученици и студенти морају имати обавезно здравствено осигурање и онда када њихови родитељи нису осигурани. Радићемо и на томе да буде обезбијеђена једнака доступност здравствене заштите и у мјесту у коме ученици и студенти похађају наставу и у мјесту пребивалишта.

Више од десет хиљада чланова Организације младих ДНС-а радиће на томе да ови циљеви буду достигнути.

Ријеч је ријеч!


Предсједник младих ДНС-а

Млади ДНС новости:

ЛУЧИЋ СМАТРА ДА ЈЕ НА СЦЕНИ ТРЕЋА СЕОБА СРБА "ПАРТИЈСКА КЊИЖИЦА ЈЕДИНИ РЕСУРС КОЈИ ЈЕ ПОТРЕБАН НА НАШЕМ ТРЖИШТУ РАДА"

Предсједник Повјереништва ДНС младих Милан Лучић, каже да је у протекле двије деценије на сцени „трећа сеоба Срба“, која није . . .

13 Април, 2021
МИЛАН ЛУЧИЋ ПРЕДСЈЕДНИК ИНИЦИЈАТИВНОГ ОДБОРА ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДИХ ДНС-а

Милан Лучић једногласно је изабран за предсједника Иницијативног одбора Организације младих ДНС-а, саопштио је лидер странке Ненад . . .

12 Март, 2021
МЛАДИ ДНС-а УГЉЕВИК: АКЦИЈА ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА ПАРКОВА

Млади Демократког народног савеза Угљевик наставили су низ активности које су започели почетком године а које су биле прекинуте усљед пандемије . . .

27 Мај, 2020
МИЛАН ЛУЧИЋ ПРЕДСЈЕДНИК ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДИХ ДНС-a ПАЛЕ

На Изборној скупштини Организације младих Демократског народног савеза Пале вечерас је за предсједника изабран Милан . . .

6 Март, 2020
ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ОДБОРА МЛАДИХ ДНС-а ПРИЈЕДОР

Предсједник Организације младих ДНС-а Боривој Обрадовић, присуствовао је синоћ (18.11.2019.) сједници Одбор младих ДНС-а Приједор на којој је, . . .

19 Новембар, 2019
ДНС ЛАКТАШИ: МИОДРАГ МАЈКИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДИХ

Демократски народни савез у Лакташима константно јача и одлучно је кренуо у консолидацију и нове политичке побједе. То показује и Изборна . . .

7 Новембар, 2019
СЈЕДНИЦА ПРЕДСЈЕДНИШТВА МЛАДИХ ДНС-а КОЗАРСКА ДУБИЦА

У просторијама ОО ДНС-а у Козарској Дубици синоћ (17.10.2019.) је одржан састанак Предсједништва младих Општинског одбора ДНС, на којем је . . .

18 Октобар, 2019
САСТАНАК ПРЕДСЈЕДНИКА МЛАДИХ ДНС-а СА ЧЛАНОВИМА МЛАДИХ ДНС-а ЛАКТАША И ГРАДИШКЕ

Предсједник Организације младих ДНС-а Боривој Обрадовић и секретар републичког одбора младих Маја Ивић, посјетили су протеклог викенда . . .

7 Октобар, 2019
МЛАДИ ДНС-а ПАЛЕ: ПОСЈЕТА ПРЕДСЈЕДНИКА ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДИХ ДНС-а

Предсједник Организације младих ДНС-а Боривој Обрадовић посјетио је јуче (27.9.2019) Одбор младих ДНС-а Пале.

 

На . . .

28 Септембар, 2019
МЛАДИ ДНС-а: УСВОЈЕН ПЛАН ЗА АКТИВНИЈЕ УЧЕШЋЕ У КРЕИРАЊУ ЛОКАЛНИХ ОМЛАДИНСКИХ ПОЛИТИКА

На сједници Предсједништва Организације младих ДНС-а, одржаној у Бањалуци прошле суботе (21.09.2019.) било је ријечи о политичкој ситуацији у . . .

23 Септембар, 2019
МЛАДИ ДНС ДОБОЈ: РАДНО ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ

Организација младих ДНС-а Добој обиљежила је јуче (14.08.2018.) радно Међународни дан младих, уређујући просторије странке у свом . . .

15 Август, 2018
НОВИ ГРАД: МЛАДИ ДНС-а НОВИ ГРАД УЧЕСТВОВАЛИ НА „УНА РЕГАТА – ЛАЂОМ НИЗ УНУ“

Омладинска организација ДНС-а Нови Град  у суботу (28.07.2018.) је учествовала на VII међународној "Уна регата - лађом низ Уну", . . .

30 Јул, 2018
ДНС ИСТОЧНА ИЛИЏА: СТЕФАН КУЉАНИН НА ЧЕЛУ ОДБОРА МЛАДИХ ДНС-а

Стефан Куљанин, изабран је синоћ (10.07.2018.) на Изборној скупштини за предсједника Одбора младих ДНС-а Источна Илиџа, иначе студент четврте . . .

11 Јул, 2018
ОДБОР МЛАДИХ ДНС-а ЛАКТАШИ: ОДРЖАН ТУРНИР У УЛИЧНОЈ КОШАРЦИ

У Трну је 23. и 24. јуна  2018. године одржан турнир у уличној кошарци под називом “Break The Tim – Street Ball Trn 2018”.
Догађај су . . .

27 Јун, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!